به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله موسوی بهار پیش از ظهر دوشنبه در افتتاح طرح سنجش سلامت و طرح تحول سلامت دهان و دندان نوآموزان بدو ورود با بیان اینکه، فاز چهارم از طرح تحول نظام سلامت آغاز شده است، اظهار داشت: اجرای طرح تحول سلامت دهان و دندان در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت است.
وی با بیان اینکه سند ارتقا بهداشت دهان و دندان بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش بسته شده است، افزود: در سال تحصیلی آینده تمام دانش آموزان پایه اول تا ششم ابتدایی تحت مراقبت بهداشتی و پیشگیرانه دهان و دندان قرار می گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه این طرح شش ساله است، گفت: امیدواریم با اجرای طرح سلامت دهان و دندان شاخص بهداشت دهان و دندان به کمتر از یک افت پیدا کند.
موسوی بهار با تاکید بر اینکه شاخص سلامت دهان و دندان در حال حاضر خوب نیست، بیان داشت: میزان پوسیدگی و کشیدن و پر کردن دندان شاخص بالایی در بین دانش آموزان دارد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح سلامت دهان و دندان در دراز مدت پاسخگو است، ابراز داشت: تدوام و استمرار طرح منجر به نتیجه مطلوب می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه پیشگیری کم هزینه تر از درمان است، عنوان کرد: یکی از شاخص های بهداشتی مهم در جامعه بهداشت دهان و دندان است.
موسوی بهار ادامه داد: سخت ترین درمان ها و پر هزینه ترین آنها مربوط به بیماریهای دهان و دندان است بنابراین پیشگیری در این حوزه بسیار مهم است.
وی با اشاره به برخی عوارض و مشکلات دهان و دندان مانند آسیب های استخوانی، آسیب های مغزی و عدم رشد و عدم جذب در بدن، افزود: دندان شماره شش در دهان از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در رشد کودک بسیار موثر بوده و پایه محسوب می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه سخنانش بیان کرد: طرح سلامت دهان و دندان با همکاری آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی همدان در طول تابستان اجرا می شود.
موسوی بهار گفت: در طول سال ۱۳۰ هزار نفر دانش آموز پایه اول تا ششم در استان همدان از طرح تحول سلامت دهان و دندان بهره مند می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این مراسم با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه نیروی انسانی است، بیان داشت: تربیت نسل آینده بر عهده آموزش و پرورش است و از این رو سلامت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
حسین عرفانی با تاکید بر اینکه سه اولویت اصلی هر جامعه امنیت و سلامت و آموزش و پرورش است، ابراز داشت: در دولت تدبیر و امید به این سه مورد بسیار اهمیت داده شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید گلوگاه سلامت در کشور را به بدو تولد نزدیک کنیم، افزود: پایه و اساس بدن تا دو سالگی شکل می گیرد و از این رو باید گلوگاه سلامت را به بدو تولد نزدیک کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه اهمیت سلامت دهان و دندان باید در بین مردم جامعه تبیین شود، عنوان داشت: از دست دادن دندان مانند از دست دادن یک عضو است.
عرفانی بیان کرد: بهداشت و سلامت دهان دندان در ویژگی های شخصیتی و اجتماعی فرد تاثیر گذار بوده و متاسفانه فرهنگ غلط کشیدن دندان در بین افراد جامعه موضوعی عادی تلقی می شود.
نظر شما